Bemutatkozó

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm, oldalamon ahol szeretném önökkel megosztani festményeimet és grafikáimat. Itt megláthatják színes képi világomat, remélem sok szép élményben lesz részük, amikor végignézik alkotásaimat. 

Mucsiné Varga Anikó a hivatalos nevem, de mint festő csak Varga Anikóként használom és a képeimet is így írom alá.

Rólam mit is érdemes tudni?

1965- ben születtem Pécsen, egészen 12 éves koromig azon a környéken szívtam magamba a hegyek és a természet szeretetét. Ezután gyökeres változás állt be az életembe szegedi lakos lettem. Az alföldi tájjal nagyon nehezen barátkoztam meg, de végül ennek a szépségét is megláttam és ma már szívesen festem a táj jellegzetességeit.

Jelenleg Kisteleken élek a családommal. A festészet szeretete szerintem velem született, mert amennyire vissza tudok emlékezni mindig foglalkoztatott a gondolat, hogy egyszer festő leszek. Sok segítséget kaptam Szombathelyi Árpád festőművésztől, akinek a rajzszakkörébe jártam hosszú évekig.

A festészet öröm!

A fejlődés és a megújulás lehetősége rejlik benne. Úgy érzem a festészeti technikák elsajátítása egy nagyon hosszú folyamat, amely életem végéig el fog kísérni. Szeretném  gondolataimat érzéseimet úgy kifejezni, hogy azok mindenki részére érthetők legyenek. Nincs kimondottan besorolható stílusom, szeretem az egyediséget akár színekben akár mondanivalóban. Képeim expresszív hatásúak.

Tanulmányaim, kiállításaim

Festészeti tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen Gál Lehel festőművész igazgatása alatt végeztem ahol festő és grafikus végzetséget szereztem. Festészetemre jellemző a túlzott színhasználat és a különleges ecsetkezelés. Ihletemet a természet sokszínűsége és a hétköznapok történései adják. Sokszor készítek absztrakt festményeket, mert számomra ez jelenti a szabadságot. Itt számomra nincsenek korlátozó tényezők, szabadjára engedhetem az érzéseimet, gondolataimat és szárnyalni tud az ecsetem. Képeim itthon és külföldön is megtalálhatók.
Többször jártam hazai és külföldi alkotótáborokban. Magyarországon voltam Nemesvámoson, Tiszalökön, Baján, Lakitelken. Az erdélyi táj szépségeit Székelypálfalván, Szentegyházán, Mezőbergenyén csodálhattam meg.